FAQ’s

Veelgestelde vragen

Vraag en antwoord

Bekijk hier de veelgestelde vragen & antwoorden

Hieronder staan een aantal veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld: Hoe schrijf je een aantrekkelijke tekst? Wat is SEO? Wat is storytelling? Wat is ghostwriting? Wat betekenen afkortingen als EMVI of MBTI? Taalvragen? Tekstvragen? Goeie Tekst helpt!

Staat jouw vraag er niet tussen, laat het weten!

Hoe schrijf je een aantrekkelijke tekst?
Dit is één van de meest gestelde vragen tijdens de schrijftraining die ik regelmatig geef.
Daarom heb ik een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.
Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Een SEO tekst gebruik je om beter gevonden te worden door de zoekmachines.

Benieuwd hoe het werkt? Hier lees je hoe jij je website beter vindbaar maakt.

Wat is storytelling?

Storytelling, de naam zegt het al, is het vertellen van verhalen. Je persoonlijke verhaal, je bedrijfsverhaal of je merkverhaal. Doel van storytelling is verbinding maken met klanten.

Meer over het nut en de werkwijze van storytelling lees je hier.

Wat is een persona?

Vaak hoor je als tip als je gaat schrijven voor je website om een persona aan te maken. Met een persona beschrijf je je gemiddelde klant als een echt persoon. Met een echt persoon voor ogen is het makkelijker om doelgerichte teksten te schrijven.

Lees hier mijn blog over de voordelen van het schrijven voor een persona.

Wat betekent de afkorting EMVI?

EMVI staat bij aanbestedingen voor Economisch Meest Voordelige Inschrijving.

Er is sprake van EMVI als de aanbestedende dienst niet op de laagste prijs gunt, maar op de beste prijs-kwaliteitverhouding. In dat geval vraagt de aanbestedende dienst een plan van aanpak te schrijven. Dat plan beoordelen ze op kwaliteit met een cijfer en vervolgens wegen ze dat cijfer ten opzichte van de aangeboden prijs. Alle inschrijvers krijgen zo een EMVI score en de partij met de hoogste score en dus de beste prijs-kwaliteitverhouding wint de aanbesteding.

Lees mijn blog over de wondere wereld van EMVI

Wat betekent de afkorting MBTI?

MBTI staat voor Myers-Briggs Type Indicator. Dit is een psychologisch persoonlijkheidsmodel waarmee je de persoonlijke voorkeuren van jouw klanten in kaart brengt. Hoe goed ken jij jouw klant?

Lees mijn blog over hoe MBTI jou helpt te schrijven voor jouw klant!

Wat is een backlink?

Dat is een link naar je eigen website. Erg nuttig om beter gevonden te worden en hoger te scoren in Google. Schrijf bijvoorbeeld een artikel op LinkedIn en link daarin naar je eigen website.

Wat is een clickbait?

Een clickbait titel is een prikkelende titel, een titel die lezers verleidt om erop te klikken.

Vaak is zo’n link misleidend. Er wordt van alles beloofd of gesuggereerd, maar bij doorklikken blijkt het weinig of niks toe te voegen. Je voelt je als het ware beetgenomen. Het gaat alleen maar om de klik…
Wat is microcopy?

Microcopy is een woord of een hele korte zin waarmee je de bezoekers aan je website helpt navigeren door je website. Denk daarbij aan ‘call to action’-knoppen, buttons of aan tussenkopjes, bijvoorbeeld: ‘Bestel hier’, ‘Lees meer’, ‘Activeren’ of ‘Doorgaan’.