Mijn verhaal

Meer over mij

Het gezicht achter goeie tekst!

Maak kennis met

Edmee Jongkind

Goeie Tekst, dat ben ik: Edmee Jongkind, enthousiast, creatief en vooral gek op taal. Schrijven -veel en goed- is wat ik het liefste doe. En ik vind het een uitdaging anderen bij hun schrijven te helpen en te inspireren.

Dagelijks schrijf ik teksten voor websites, nieuwsbrieven, blogs, boeken, brochures, journalistieke artikelen, persberichten. Letterlijk alles met woorden!

Van droom tot tekstbureau

Na mijn afstuderen heb ik verschillende banen gehad in de communicatie, onder meer bij een reclamebureau, een uitzendbureau en bij verschillende adviesbureaus. Vaak hadden collega’s zelf wat op papier gezet en waren ze onzeker of nog niet helemaal tevreden over hun tekst. Dan kwamen ze bij mij met de vraag er een goeie tekst van te maken.

Al snel kreeg ik de naam dat ik óveral een goeie tekst van kon maken. Ongeacht of een tekst al zo goed als klaar was of dat er alleen een opzetje met wat steekwoorden voorhanden was.

Ik droomde altijd al van een eigen tekstbureau. In 2004 heb ik de knoop doorgehakt om voor mezelf te beginnen. Over de naam van mijn tekstbureau hoefde ik uiteraard niet lang na te denken… Goeie Tekst!

Met woorden in de weer

Sindsdien ben ik dagelijks met woorden in de weer en ik heb nog geen moment spijt gehad. Tekstschrijven is spelen met woorden en spelen met zinnen. Ik ben altijd op zoek naar het juiste woord, de perfecte zin, het mooiste bruggetje. Het schrijven in opdracht is de ideale mix van contact en creatie. Ik kan al m’n creativiteit erin kwijt.

Ook voor jou!

Voor mij sta jij als klant centraal. We doen het samen, maar ik neem je het lastige werk uit handen. Het gaat niet alleen om die ene tekst, het gaat veel verder. Ik wil je ontzorgen. Voor mij is een tekst ook niet zomaar een tekst. Ik wil waarde toevoegen. Dat doe ik door met je mee te denken, me in te leven en door te vragen, maar ik durf ook kritische vragen te stellen.

Blij maken

Bovendien wil ik mensen blij maken. Niks mooiers dan dat ze zich herkennen in de teksten die ik voor ze schrijf. En dat ze geraakt worden door mijn woorden.

Kan ik jou ook blij maken met een goeie tekst?

tekstbureau