Aanbod

(EMVI) planschrijver

(EMVI) Planschrijver

Scoren met een scherpe tekst bij een (EMVI) aanbesteding? En nog SMART ook!

Graag help ik opdrachtgevers met het schrijven van goed scorende en scherpe teksten voor (EMVI)* aanbestedingen.

Ik schrijf regelmatig mee aan succesvolle plannen van aanpak voor (EMVI) aanbestedingen en tenders. Vaak krijg ik de vraag hoe ik in dit specialisme gerold ben. Ik heb ruim acht jaar bij een ingenieursadviesbureau gewerkt. Ik begon daar als bedrijfsjournalist, maar al snel werden mijn schrijfkwaliteiten ook opgemerkt door de tenderteams. De eerste paar keer redigeerde ik de plannen alleen maar. Daarna werd mijn rol steeds groter. Wel stond ik er altijd op om samen te werken met de inhoudelijk deskundige(n); ik ben nou eenmaal geen ingenieur. Deze combinatie bleek een gouden greep. Veel plannen werden opdracht en vrijwel alle plannen scoorden het hoogst op kwaliteit.

Sinds die tijd schrijf ik met veel plezier regelmatig mee aan goed scorende (EMVI) plannen.

Aanpak

Een doordacht en SMART plan. Daar draait het om.

Hoe gaat dat in zijn werk? Het begint met het samen doorgronden van de klantvraag. Pas als we die die scherp voor ogen hebben, kunnen we op zoek naar een creatieve oplossing.

De input voor het plan haal ik op in interviews met de specialisten, door te brainstormen met de inhoudelijk deskundigen en door kritische vragen te stellen aan de experts.

Aan mij de taak om de technische input en vaak ingewikkelde materie om te zetten in begrijpelijke en lekker leesbare teksten. In pakkende en aansprekende teksten die perfect aansluiten op de vraag van de klant.

En SMART** natuurlijk. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar de ervaring leert dat dit niet altijd de aandacht krijgt die het zou moeten krijgen. Dus daarmee kun je je op kwaliteit onderscheiden van andere aanbieders. Met een SMART opgesteld plan overtuig je jouw klant makkelijker dat jouw plan het best in elkaar steekt.

Ga ook voor een onderscheidend plan met meerwaarde!

Meer weten over EMVI? Ik schreef er een blog over: De wondere wereld van EMVI

 

*EMVI staat bij aanbestedingen voor Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Er is sprake van EMVI als de aanbestedende dienst niet op de laagste prijs gunt, maar op de beste prijs-kwaliteitverhouding. In dat geval vraagt de aanbestedende dienst een plan van aanpak te schrijven. Dat plan beoordelen ze op kwaliteit met een cijfer en vervolgens wegen ze dat cijfer ten opzichte van de aangeboden prijs. Alle inschrijvers krijgen zo een EMVI score en de partij met de hoogste score en dus de beste prijs-kwaliteitverhouding wint de aanbesteding.

**SMART staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden.

In de beoordeling van EMVI plannen gaat het om hoe SMART je de doelstellingen hebt geformuleerd. Dus is je plan specifiek voor de vraag van jouw klant geschreven? En met concrete en haalbare doelstellingen?

EMVI