Blog ‘Foutje bedankt!’

door | mei 1, 2019 | Tekstredactie | 0 Reacties

Foutje bedankt!

Zelfs als je zelf heel aardig teksten schrijft, kan het geen kwaad een ander paar ogen mee te laten kijken. Een foutje is namelijk zo gemaakt. En soms is dat een heel duur foutje. Want stel je eens voor… Een oplettende lezer deelt jouw fout op social media. Het wordt opgepikt en massaal gedeeld. En in het ergste geval doet het foutje afbreuk aan jouw zorgvuldig opgebouwde imago. Foutje bedankt! Soms hangt aan het herstellen van de fout een fors prijskaartje… Dat overkwam Cathay Pacific:

blog foutje bedankt
Letter vergeten, duur foutje…

Een fout rechtzetten

Is elke fout erg? Nee, natuurlijk niet. Niet iedereen zal het opvallen. En 9 van de 10 keer zal er begrip voor zijn. Kan gebeuren, over tot de orde van de dag. Een enkeling kan aan een misser een positieve draai geven. Een mooi voorbeeld van hoe een fout in je voordeel kan werken, is van bol.com. Bol.com maakt een gemaakte fout dubbel en dwars goed: goedmaker

Maar helaas zijn we niet allemaal bol.com. Wij kunnen geen grootse campagne optuigen om een fout recht te zetten. En daarmee ook nog eens een miljoen views en duizenden ‘likes’ binnenhalen. Wat kun je wél doen? Laat je tekst voor publicatie redigeren! Een prima investering en je bent geheid verzekerd van een goeie tekst!

Wil je ook bloggen of een blog uit jouw naam laten schrijven
Neem contact op voor tips en mogelijkheden