Blog ‘Bibian’

door | mrt 29, 2021 | Actueel, Persoonlijk | 0 Reacties

Hoe Bibian deze zwarte dag van een gouden randje voorziet

Vol ongeloof staar ik naar het scherm. Bibian overleden. Wat een immens verdrietig bericht…En wat een zwarte dag! En tegelijkertijd besef ik hoe belangrijk ze voor ons allemaal was en is. Zij zou deze dag ongetwijfeld van een gouden randje voorzien. Zoals altijd. En dat is meteen haar les voor ons. Geef. Nooit. Op.

Bibian is voor mij is het toonbeeld van positivisme en mijn inspiratiebron bij tegenslag. Ook al kende ik haar niet persoonlijk, ze speelde toch een belangrijke rol in mijn leven, zowel privé als professioneel. Haar instelling om in mogelijkheden te denken in plaats van in beperkingen. Hoe ze ondanks haar eigen leed en enorme pech in haar leven kon relativeren. Bewonderenswaardig!

Mooie quote

Bibian inspireerde mij zo vaak. Niet alleen als ik me druk maakte om details en pietluttigheden, maar vooral ook in mijn keuze om voor mezelf te beginnen en daarmee door te gaan, ook als er even wat minder perspectief was. Mijn favoriete quote:

Als je je passie volgt en doet wat je heel erg leuk vindt, dan word je er van zelf goed in. Je stopt er zoveel tijd in omdat je het leuk vindt, en dan kost het je ook geen energie

Deze quote heb ik zo vaak aangehaald. Bijvoorbeeld als antwoord op de vraag waarom ik doe wat ik doe of waarom ik mijn werk niet als werk beschouw. Lieve Bibian, diep respect voor hoe jij je leven geleefd hebt. Rust zacht, mooi mens!

blog Bibian
Bibian Mentel: Leef!

Tip: bestel het boek van Bibian: Leef

En… Wees een beetje lief voor elkaar!

Edmee Jongkind,

29 maart 2021

Wil je ook bloggen of een blog uit jouw naam laten schrijven? Neem contact op voor tips en mogelijkheden